25 χρόνια Αριστείας. 25 χρόνια ΣΟΛ

Η επετειακή εκδήλωση της μεγαλύτερης ελεγκτικής εταιρείας στην Ελλάδα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

 

Σε μια κατάμεστη αίθουσα και με την παρουσία εκατοντάδων συνεργατών της εταιρείας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου η επετειακή εκδήλωση της ΣΟΛ Crowe, στο πλαίσιο της συμπλήρωσης των 25 ετών από την ίδρυση της εταιρείας. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Ιωάννης Δραγασάκης, ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωστής Χατζηδάκης, ο περιφερειακός Διευθυντής EMEA του διεθνούς δικτύου της Crowe κ. Bernard Delomenie, ο πρώην Περιφερειάρχης Αττικής κ. Ιωάννης Σγουρός, ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αθηνών κ. Χρήστος Καπάταης, βουλευτές, εκπρόσωποι θεσμών και φορέων, καθώς και σημαντικά στελέχη της ελληνικής επιχειρηματικής σκηνής.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε παρουσίαση με τίτλο  «25 years of excellence», με τους ανθρώπους της εταιρείας πρωταγωνιστές, εξιστορώντας την πορεία της από το 1955, την μετάβασή της το 1993 σε ένα από τα πλέον επιτυχημένα και βιώσιμα συνεργατικά μοντέλα που υπάρχουν στην Ελλάδα, την ανάπτυξή της με την δημιουργία του συμβουλευτικού της βραχίονα το 2002, καθώς και την εξωστρέφειά της μέσα από την συνεργασία της με ένα από τα 10 κορυφαία ελεγκτικά δίκτυα παγκοσμίως το 2006.

 

Η ΣΟΛ (Συνεργαζόμενοι Ορκωτοί Λογιστές Α.Ε) ιδρύθηκε το 1993, σε συνέχεια της δραστηριότητας που εκτελούσε από το 1955 ο αποκλειστικός φορέας του ελεγκτικού επαγγέλματος, το Σώμα Ορκωτών Λογιστών, απορροφώντας την συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματιών της χώρας. Πλέον, η ΣΟΛ Crowe αποτελεί έναν από τους κορυφαίους και μεγαλύτερους ελεγκτικούς οίκους στην ελληνική αγορά αλλά εξίσου και μια από τις ταχύτατα αναπτυσσόμενες εταιρείες παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών, επεκτείνοντας την δραστηριότητά της τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό ενισχύοντας τις υπηρεσίες αλλά και το πελατολόγιό της που ξεπερνά τις 20.000  και πλέον ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις όλα αυτά τα χρόνια.

 

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΣΟΛ Crowe κ. Παναγιώτης Χ. Αλαμάνος, σημείωσε χαρακτηριστικά, « Πριν από 25 χρόνια, τον Απρίλιο του 1993, 197 ορκωτοί λογιστές, επί του συνόλου 205 επαγγελματιών της χώρας, πήραν την πρωτοβουλία να δημιουργήσουν ένα συνεργατικό σχήμα, ιδρύοντας την πρώτη ελληνική εταιρεία που θα παρείχε υπηρεσίες ορκωτών ελέγχων. Οι καλύτεροι επαγγελματίες του χώρου, ένωσαν τις δυνάμεις τους, οραματιζόμενοι την εταιρεία που θα βρίσκεται δίπλα στην Ελληνική επιχείρηση και τον Έλληνα επιχειρηματία.

Το όραμα αυτό, μετά από 25 χρόνια, μπορώ να σας πω με βεβαιότητα ότι έχει μετατραπεί σε βασικό συστατικό της ΣΟΛ. είμαστε υπερήφανοι για δύο σημαντικές κατακτήσεις: για τη σχέση εμπιστοσύνης που έχουμε με τους πελάτες μας, με πολλούς από τους οποίους συμπορευόμαστε και τα 25 χρόνια. Έχοντας ξεκινήσει με την πρώτη γενιά των επιχειρηματιών και συνεχίζοντας μέσα στα χρόνια με τη δεύτερη και την τρίτη γενιά. Καθώς και για το ότι μείναμε σταθεροί στον προσανατολισμό μας, να στηρίζουμε την ελληνική επιχείρηση και μέσω αυτής την ελληνική οικονομία και την ανάπτυξη της χώρας

 

Στην ομιλία του ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Υπουργός Οικονομικών και Ανάπτυξης κ. Ιωάννης Δραγασάκης υπογράμμισε την ανάγκη της ενίσχυσης του ρόλου των ορκωτών λογιστών για την διασφάλιση της ακεραιότητας των ελέγχων, ενώ αναφέρθηκε και στις πρωτοβουλίες που σχεδιάζονται στο πλαίσιο της αναπτυξιακής στρατηγικής από την κυβέρνηση για τη δημιουργία μιας κοινωνικά υπεύθυνης επιχειρηματικότητας ως βασικού συστατικού για μια δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη. Χαρακτηριστικά για την ΣΟΛ ανέφερε, « Χαίρομαι για την πρόοδο που σημειώνει η ΣΟΛ και χαίρομαι ως Υπουργός Οικονομικών και Ανάπτυξης διότι βρίσκομαι σε μια εκδήλωση εργαζομένων που ανήκουν σε μια εταιρεία η  οποία έχει την μορφή συνεταιρισμού και αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά ,νομίζω, ανθεκτικά και επιτυχημένα παραδείγματα στον χώρο της συνεργατικής οικονομίας στη χώρα μας. Και μάλιστα μια εταιρεία η οποία δρα σε ένα αντικείμενο τόσο απαιτητικό όπως είναι το ελεγκτικό επάγγελμα.»

Στον χαιρετισμό του ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωστής Χατζηδάκης , έκανε λόγο για την ανάγκη παρουσίας αξιόπιστων ελεγκτικών και ισχυρών εποπτικών μηχανισμών για την ομαλή λειτουργία της οικονομίας, ενώ αναφέρθηκε και στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας μέσω της κυβερνητικής πολιτικής η οποία θα λειτουργήσει στην κατεύθυνση της ανάκτησης της χαμένης εμπιστοσύνης της ελληνικής οικονομίας. Αναφερόμενος στην πολύχρονη πορεία της ΣΟΛ τόνισε, « Θα ήθελα και εγώ να συγχαρώ την ΣΟΛ και τον κ. Αλαμάνο για τα 25 χρόνια από την ίδρυσή της αλλά και για την συνεχιζόμενη ισχυρή παρουσία της στην ελληνική αγορά. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό  ότι σε μια περίοδο παρατεταμένης κρίσης μια μεγάλη ελληνική εταιρεία η οποία δημιουργήθηκε από μεμονωμένους ορκωτούς λογιστές έρχεται και ανταγωνίζεται επάξια κολοσσούς του κλάδου. Είναι κάτι που πρέπει να το σημειώσουμε και να ευχηθούμε σε όλους τους κλάδους, το παράδειγμά σας να βρει  μιμητές.»

 

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο περιφερειακός Διευθυντής ΕΜΕΑ της Crowe κ. Bernard Delomenie, εξαίροντας την παρουσία και την δυναμική της ΣΟΛ στην Ελλάδα αλλά και την συνεργασία που διατηρεί με το δίκτυο από το 2006.

Με περισσότερους από 650 εξειδικευμένους επαγγελματίες σε 8 σημεία στην Ελλάδα, η ΣΟΛ Crowe αποτελεί σήμερα τον πιο αξιόπιστο συνεργάτη, διοχετεύοντας στην ελληνική αγορά την τεχνογνωσία που αποκτά μέσω του διεθνούς ελεγκτικού και λογιστικού δικτύου της Crowe, την αξιοπιστία και τη γνώση που συγκεντρώνει ήδη από το 1993 μέχρι και σήμερα, με όραμα να συνεχίσει να επενδύει σε ένα μέλλον προς όφελος της ελληνικής επιχειρηματικότητας και οικονομίας.

Comments are closed.