Η ΣΟΛ Χορηγός στην Ημερίδα “Financial Statements + Fraud”

Στο πλαίσιο  της Παγκόσμιας Εβδομάδας Ευαισθητοποίησης κατά της Απάτης

Η ΣΟΛ, η μεγαλύτερη εταιρεία Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της συμμετοχής της ως Χορηγού της  ενημερωτικής ημερίδας “FINANCIAL STATEMENTS + FRAUD” που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα 13 Νοεμβρίουστο ξενοδοχείο WYNDHAM GRAND Athens, δίνει το παρών υποστηρίζοντας μια από τις σημαντικότερες πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται για πρώτη φορά στη χώρα και αφορούν στο μείζον ζήτημα της καταπολέμησης της απάτης.

Η ημερίδα συνδιοργανώνεται από το Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών (ΣΟΕΛ) και το Ελληνικό Ινστιτούτο  Κατά της Απάτης (HACFE), στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Ευαισθητοποίησης για την Απάτη (International Fraud Awareness Week) και έχει ως σκοπό την ενημέρωση και αφύπνιση για θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης κάθε μορφής απάτης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Απάτη στις Οικονομικές Καταστάσεις έχει πολλαπλές συνέπειες για τις Επιχειρήσεις που τις συντάσσουν και τις Διοικήσεις τους, τους πάσης φύσεως Χρήστες αυτών, τους Ελεγκτές των Επιχειρήσεων και τους Φορείς Εποπτείας.

Η ΣΟΛ, περήφανος υποστηρικτής της δράσης αυτής, θα βρεθεί ως συνομιλητής στις ειδικές εργασίες που θα  λάβουν χώρα, εγείροντας το ενδιαφέρον που απασχολεί στο θέμα  «Το Ελληνικό Θεσμικό Πλαίσιο στην Πρόληψη, Αποκάλυψη και Θεραπεία της Απάτης επί των Χρηματοοικονομικών Καταστάσεων». Το παρόν θέμα θα συντονίσει η κα. Ειρήνη Ι. Παπαδοπούλου, Ορκωτή Ελέγκτρια Λογίστρια, CFE, Partner ΣΟΛ  διαπραγματευόμενη εκτενέστερα τα ζητήματα της  έκθεσης φορολογικής συμμόρφωσης ως μέσο αποκάλυψης της φορολογικής απάτης αλλά και της έκθεσης διαχειρίσεως του Διοικητικού Συμβουλίου ως μέσο αποτύπωσης της ορθής εικόνας και των πιθανών κινδύνων απάτης στις οικονομικές καταστάσεις.

Στην Ημερίδα θα τεθούν υπόψη των συμμετεχόντων, μεταξύ άλλων, οι μορφές, τα κίνητρα και τα σημεία συναγερμού φαινομένων απάτης στις οικονομικές καταστάσεις, όπως επίσης θα συζητηθεί η διεθνής μεθοδολογία και τα εργαλεία ως προς την πρόληψη, έγκαιρη ανίχνευση και καταστολή περιπτώσεων Απάτης.

Η συμμετοχή θα προσμετρηθεί στις ώρες συνεχούς εκπαίδευσης (7 CPE).

Για το Αναλυτικό Πρόγραμμα της Ημερίδας δείτε εδώ.

Εγγραφείτε εδώ.