Businessman on blurred background using tech devices and icons thin line interface

Η ΣΟΛ Crowe Χρυσός Χορηγός στο Συνέδριο του Economist: «Europe: The new era for skills – Greece: The human dynamic in the new workplace and society»

Συμμετείχε σε πάνελ αναπτύσσοντας το θέμα:

 «Η διαρκής εκπαίδευση ως μέσο αναβάθμισης των δεξιοτήτων των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των εισηγμένων στο ΧΑΑ εταιρειών»

Αθήνα, 20 Φεβρουαρίου 2023 – Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της  ΣΟΛ Crowe ως Χρυσός Χορηγός στο Συνέδριο του Economist με τίτλο «Europe: The new era for skills – Greece: The human dynamic in the new workplace and society», το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 17 Φεβρουαρίου στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία. Το Συνέδριο, διοργανώθηκε στο πλαίσιο της ανακήρυξης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή του έτους 2023 ως «Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων» και το παρακολούθησαν περισσότεροι από 400 σύνεδροι προερχόμενοι από διάφορους κλάδους της οικονομίας, την ΕΕ και το επιχειρείν.

Ο κ. Σταμάτης Δρίτσας,  Αναπληρωτής Δ/νων Σύμβουλος, ΣΟΛ Crowe Συμβουλευτική, συμμετείχε στο πάνελ με τίτλο «Strengthening skills intelligence and entrepreneurial skills», με εκλεκτούς συνομιλητές όπως ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ο κ. Jürgen Siebel, Εκτελεστικός Διευθυντής, CEDEFOP, η κ. Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου, Πρόεδρος Ε.Β.Ε.Α και Πρόεδρος του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Επιχειρηματιών και ο κ. Γεώργιος Ξηρογιάννης, Γενικός Διευθυντής ΣΕΒ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Δρίτσας ανέπτυξε το θέμα της διαρκούς εκπαίδευσης ως μέσο αναβάθμισης των δεξιοτήτων των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των εισηγμένων στο Χρηματιστήριο Αθηνών εταιρειών, στο πλαίσιο του νέου ρυθμιστικού πλαισίου για την εταιρική διακυβέρνηση των εταιρειών αυτών. Ειδικότερα, ο κ. Δρίτσας αναφέρθηκε στην υποχρεωτική πλέον εκπαίδευση των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων, και τόνισε ότι η εκπαίδευση αυτή στοχεύει στην ενδυνάμωση των τεχνικών και επαγγελματικών δεξιοτήτων τους, στην παροχή  απαραίτητων πρακτικών γνώσεων και στην ανάπτυξη μιας νοοτροπίας επικεντρωμένης στους κινδύνους, έχοντας ως τελικό αποτέλεσμα την αναβάθμιση των δεξιοτήτων των Δ.Σ., την αποτελεσματικότερη λήψη αποφάσεων, και τελικά  την αύξηση της ανταγωνιστικότητας της επιχείρησής την οποία εκπροσωπούν.

“Η εκπαίδευση του Διοικητικού Συμβουλίου παρέχει στα μέλη του την ενημέρωση, τη γνώση, τις τεχνικές δεξιότητες και την αυτοπεποίθηση που χρειάζονται για να συμμετέχουν αποδοτικά στην οργάνωση αποτελεσματικών δράσεων και τη λήψη σημαντικών αποφάσεων. Οι οργανισμοί που εκπαιδεύουν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου τους, επενδύουν πραγματικά σε μια διαδικασία «προστιθέμενης αξίας», ενδυναμώνοντας την ηγετική ομάδα και δημιουργώντας ένα ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Εάν αξιολογήσουμε όλα τα δεδομένα, αντιλαμβανόμαστε πως η εκπαίδευση του Δ.Σ μίας εταιρείας, δεν είναι απλά μια υποχρεωτική διαδικασία βάσει πολιτικής για τις εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών εταιρείες, αλλά και ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για Διοικητικά Συμβούλια που στοχεύουν σε υψηλές αποδόσεις”, τόνισε στην ομιλία του ο κ. Δρίτσας.

Η ΣΟΛ Crowe παρέχει ένα πλήρες πακέτο συμβουλευτικών υπηρεσιών και υπηρεσιών διασφάλισης, με σκοπό αφενός την υποστήριξη και την υποβοήθηση της διαδικασίας συμμόρφωσης των διοικήσεων των υποκείμενων στον νόμο ανώνυμων εταιρειών στο νέο πλαίσιο, αλλά και αφετέρου την υποστήριξη στη λήψη αποφάσεων στρατηγικής ως προς την επιλογή του κατάλληλου για την εταιρεία μοντέλου εταιρικής διακυβέρνησης σε όλα τα επίπεδα, με κεντρικό άξονα την υιοθέτηση ενός επαρκούς Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης. Σε αυτό το πλαίσιο, έχει σχεδιάσει και ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων, των ανεξάρτητων επιτροπών και των στελεχών που, παράλληλα, συνδέεται με την επιτυχημένη επιχειρηματικότητα και αυξάνει την αποτελεσματικότητα  και λειτουργικότητά τους.

Comments are closed.