Ξενοφών Πετρόπουλος

Διευθυντής, HTL Υπηρεσίες
Country Director Horwath HTL Greece

Ο Ξενοφών Πετρόπουλος κατέχει περισσότερα από 18 χρόνια εμπειρίας στους τομείς των πωλήσεων, της εξυπηρέτησης πελατών, της στρατηγικής επικοινωνίας και της διαχείρισης φήμης. Τα τελευταία 6 χρόνια κατείχε τη θέση του Διευθυντή Εταιρικής Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, ως υπεύθυνος για την ανάπτυξη του προφίλ και της εικόνας του ελληνικού τουρισμού.

Οι τομείς ευθύνης του αφορούσαν στην επιχειρηματική αριστεία του Συνδέσμου, στην ανάπτυξη πολιτικών και θέσεων για τον ελληνικό τουρισμό σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, στη διαχείριση φήμης, στη διαχείριση κρίσεων, στις σχέσεις με τα μέσα ενημέρωσης και τη συμβουλευτική υποστήριξη.

Στις προηγούμενες θέσεις του, εργάστηκε για πολυεθνικές εταιρείες και μεγάλες διεθνείς μάρκες, όπως: Coca-Cola 3Ε, Frigoglass, Nutriart, Fiat Automotive Hellas, FXCM Forex Capital Market, Saxo Bank, Ελληνικό ταχυδρομείο, McArthurGlen Athens, BMW Aberdeen, Coral Gas, British Telecom και Marks & Spenser.

Βραβευμένος με European Excellence Award για καμπάνιες επικοινωνίας, ανήκε στην ομάδα που ξεκίνησε την ανάπτυξη του Ελληνικού Ινστιτούτου Εξυπηρέτησης Πελατών και του Ελληνικού Ινστιτούτου Πωλήσεων, ενώ τα τελευταία τρία χρόνια ανήκει στην ομάδα μεντόρων του προγράμματος The Egg της Eurobank.

Έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Εταιρική Επικοινωνία & τις Δημόσιες Υποθέσεις καθώς και πτυχίο Marketing.

Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

Shopping Basket